Receptek

Baconos cukkini Léta-Tészta pennével


Hozzávalók 4 fő részére:

20 dkg bacon
2 közepes cukkini
40 dkg Léta-tészta penne tészta
3 db tojássárgája
2 dl főzőtejszín
5 dkg parmezán vagy trappista sajt
3 gerezd fokhagyma
só, bors ízlés szerint
1 ek olaj

Elkészítés:

1. A bacont felcsíkozzuk. A cukkini két végét levágjuk, elnegyedeljük hosszában, és a közepén lévő szivacsos részt kivágjuk.
2. Ezek után a cukkini csíkokat kicsit ferdén felvágjuk 1 cm-es darabokra, így kicsit emlékeztetni fog a penne formájára. A fokhagymát felaprítjuk, és a parmezánt lereszeljük.
3. A tejszínt elkeverjük a 3 tojássárgájával és a reszelt parmezán 2/3-val.
4. A baconcsíkokat kevés olajon félig megpirítjuk, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát és a cukkinit. Addig pirítjuk, amíg a cukkini szépen megpirul és még roppanós. Amikor kész, hozzákeverjük a kifőtt tésztát.
5. Lehúzzuk a tűzről, és ráöntjük a tejszínes keveréket, nehogy összeugorjon a tojássárgája, jól elkeverjük. Ízesítjük sóval és borssal, de óvatosan mert a bacon és a sajt is sós.
6. Tálaláskor megszórjuk a maradék sajttal.


Zöldséges tésztasaláta sonkával


Hozzávalók 4 fő részére:

40 dkg Léta-Tészta orsó
1 nagy piros és zöld paprika
2 db nagyobb méretű mozzarella sajt
3 kisebb paradicsom
20 dkg bármilyen féle sonka
1 konzerv kukorica
pár db csemege uborka
2,5 dl natúr joghurt
2 gerezd fokhagyma
5 dkg majonéz
1 kk mustár
só, bors
1 citrom leve

Elkészítés:

1. A tésztát a szokásos módon megfőzzük, leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük, jól lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni.
2. A paprikákat, a paradicsomot, a sonkát és csemegeuborkát kockákra vágjuk, beletesszük egy nagy tálba. Hozzáöntjük a kukoricát, belemorzsoljuk a mozzarella sajtokat.
3. Az öntethez összekeverjük a hozzávalókat és sóval, borssal ízesítjük.
4. Az öntetet ráöntjük a zöldségekre, és belekeverjük a tésztát is.


Csirkemell sajtmártással spagetti ágyon


Hozzávalók 4 fő részére:

A raguhoz:

60 dkg csirkemell filé
1 ek napraforgó olaj
só, bors ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
28 dkg csemegekukorica
30 dkg Léta-Tészta spagetti tészta
10 dkg sajt (reszelt )
3 dkg margarin (a tepsi kikenéséhez)

A sajtmártáshoz:

4 dkg margarin
4 csapott ek finomliszt
6 dl tej
só ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint (őrölt)
10 dkg sajt (reszelt)

Elkészítés:

1. A filézett csirkemellet kis kockákra vágjuk, kevés olajon hirtelen kifehérítjük.
2. Annyi vizet öntünk rá, hogy a húst épphogy ellepje. Fűszerezzük és puhára pároljuk.
3. Hozzáadjuk a kukoricakonzervet (nem muszáj mindet), pár percig együtt pároljuk.
4. Sós vízben kifőzzük a spagetti tésztát, leszűrjük.
5. A tepsit margarinnal kikenjük, elsimítjuk benne a tésztát.
6. A sajtmártáshoz a margarint felolvasztjuk, beletesszük a lisztet és pár percig lassú tűzön kevergetjük.
7. Felöntjük a tejjel. Ízesítjük sóval, szerecsendióval. Csomómentesre keverjük.
8. Ha besűrűsödött, belekeverjük a 10 dkg reszelt sajtot.
9. A mártást ráöntjük a kukoricás húsra és összekeverjük.
10. A mártásos húst rákanalazzuk a spagettira, hogy mindenütt fedje.
11. Reszelt sajttal megszórjuk a tetejét és előmelegített sütőbe tolva a tetejét rózsaszínűre sütjük.

© 2015-2024. Léta-Tészta Kft. Minden jog fenntartva.